Voordelen van WordPress

Datum: 23 april 2018
Door: Jeroen Bode

Wij ontwikkelen al jaren websites op basis van WordPress, en dat doen we niet zonder reden. WordPress bewijst zich al jaren als betrouwbaar en stabiel OpenSource CMS met veel vrijheid voor maatwerk doorontwikkelingen.

01

Er is een verschil tussen het verwerken van je huisstijl in je website en het ontwikkelen van een website in je huisstijl. WordPress kent tal van standaard templates en thema’s. De voordelen hiervan zijn dat je op deze manier snel en goedkoop een website neer kan zetten. De nadelen zijn dat je weinig controle en invloed uit kan oefenen op het design en gewenste functionaliteiten. Uiteraard kun je het gebrek aan functionaliteiten oplossen door plugins te instaleren. Maar dit komt de betrouwbaarheid, bruikbaarheid en vindbaarheid van je website vaak niet ten goede.

Door voor de start van het ontwikkelen van je website alle wensen, functionaliteiten en doelstellingen te bespreken eindig je met een unieke, gebruiksvriendelijke  en goed vindbare website waarbij het vanwege het design in jouw huisstijl ten alle tijden direct duidelijk is voor bezoekers dat ze zich op jouw website bevinden.

02

Door jarenlang ontwikkelingen bestaan er inmiddels een flinke hoeveelheid modules/plugins die samen een zeer uitgebreide website kunnen vormen. Hierdoor kunnen wij in een korte tijd en tegen beperkte kosten de basis van een maatwerk module aanpassen zodat deze perfect aansluit bij jouw behoefte. Maatwerk WordPress functionaliteiten met snelle opleveringstijden.

Dus als je een klant hebt die open staat tot contact tijdens het project proces, benut dit zeker, omdat dit iedereen ten goede doet. Laat ze mee oordelen over designkeuzes en vraag hun mening, discusieer met je klant over verschillende mogelijkheden voor het product.

03

Je hoort tegenwoordig steeds vaker over hackers die persoonlijke gegevens proberen te stelen. Het belang van cyber veiligheid is cruciaal voor je website en haar gebruikers. Je wilt immers niet dat aanvragen, klantgegevens en vertrouwelijke documenten op straat komen te liggen. Hier komt het belang van controle en invloed op de code van je website om de hoek kijken. Met een maatwerk oplossing heb je hier meer grip op en kunnen zwakke beveiligingspunten verbeterd worden. Ook kunnen belangrijke gegevens en toepassingen extra beveiligd worden, zodat de kans aanzienlijk kleiner wordt gemaakt dat hackers op jouw website hun slag zullen proberen te slaan.

Ook het afsluiten van een SSL certificaat is een belangrijke stap in het beveiligen van je website.

04

Een maatwerk website gaat in de regel langer mee dan een standaard website. Bij een standaard website met plugins moet hopen dat alles naar behoren blijft werken na updates en bij het doen van toevoegingen en veranderingen. Bij een maatwerk website wordt hier rekening mee gehouden en worden ontwikkelde functies op elkaar afgestemd zodat deze foutloos in combinatie met elkaar blijven werken. Ook is het hierdoor mogelijk om op een later tijdstip doorontwikkelingen en uitbreidingen toe te passen op de neergezette basis.

Bij een goede laadsnelheid een goede hosting provider erg belangrijk. Op hostingwijzer.nl kun je hosting providers vergelijken.

Vandaar dat je ervan uit mag gaan dat jouw maatwerk website een langere levensduur heeft dan een standaard website.